Sporten P4 Kalmar

Folkfest när motocrossen intog Rövaredalen

1:47 min

Under helgen har ca 200 förare gjort upp i den andra SM-deltävlingen i motocross. Tävlingen kördes på klassiska banan Rövaredalen i Vissefjärda.

Redan 1951 kördes det motocross i Rövaredalen men det var en annan motorsport som startade upp allt, nämligen speedway. Året innan kördes det speedway i Rövaredalen och laget hette givetvis Rövarna.

Senast det kördes SM-tävling i Rövaredalen var 2012 och nu var det dags igen. Förutom förare från Sverige fanns Norge, Danmark, Holland och Irland representerade i de fyra olika klasserna MX1, MX2, MX-women och U17. Från Småland fanns ett 15-tal anmälda förare.

Vädret var strålade, förarna bjöd på förstaklassisk underhållning och banan krävde 100 procent fokusering. Precis som det skall vara när det körs motocross på toppnivå i de småländska skogarna.

MX-Woman

I den kvinnliga klassen var nordirländskan Natalie Kane en klass för sig som vann bägge heaten i överlägsen stil. För länsförarna Josefine Berglund och Charlotte Andersson gick det lite sämre. Bägge förarna hamnade lång ner i resultatlistan utan poäng.

MX2

Bäste länsförare i klassen var Rasmus Andersson från Vimmerby MS som slutade på en sjunde plats efter helgen tre heat. I sista heatet kom Rasmus på en sjätte plats vilket är mycket bra.

MX1

I den stora klassen hade Vissefjärdas Andreas Övgård hade en tung helg. Han tog bara poäng i ett av tre heat på hemmabanan vilket han hade nog hoppas på lite mer.