Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Felix Rosenqvist segrade i Formel E

Felix Rosenqvist vann ena loppet vid Formel E-premiären i Hong Kong. Tog pole position, satte snabbaste varv och segrade i samma lopp.

Felix Rosenqvist pendlade mellan glädje och sorg hela helgen. I första loppet blev han påkörd av Luca Filippi men lyckades köra upp sig till en sjunde plats i mål. Bara för att senare bli nedflyttad till 14:e på grund av en teknisk oegentlighet.

I lopp två låste han bakbromsarna i första kurvan och föll från första till elfte plats men gjorde sedan en magisk uppkörning och när Edoardo Montara snurrade på näst sista varvet tog han andraplatsen över mållinjen. Men det var inte över ännu. Vid den tekniska efterkontrollen visade det sig att vinnaren Daniel Abt hade icke-klassade delar i sin tävlingsbil och han uteslöts, med påföljd att Felix Rosenqvist utropades som segrare.

Detta är svenskens andra seger i Formel E (han vann i Berlin förra säsongen) och med tre bonuspoäng för pole position ligger han nu trea i sammandraget.

Nästa lopp i serien går 13 januari i Marrakesh, Marocko, och två veckor senare kör han sportvagnsklassikern Daytona 24-timmars med bland andra Formel 1-föraren Lance Stroll.