Hem » Nyheter » Final för den Historiska Racing Cupen under Falkenberg Classic

Final för den Historiska Racing Cupen under Falkenberg Classic

1000cc

Närmare 250 förare hade samlats för att köra årets finaler i den Historiska Racingcupen och Sportvagnsmästerskapet under Falkenberg Classic. Banan fyller 50 år i år och detta uppmärksammades vid ett eget event tidigare i sommar. Helgen kantades av mycket växlande väder med allt från monsunregn till solsken.

1000cc Cupen bjöd som vanligt på spännande och underhållande race. Tobias Ståhlberg jagades intensivt av Torbjörn Andersson, som verkligen har utvecklats som förare i år. Ståhlberg lyckades hålla undan och vinna sin första seger i RHK före Andersson och Reinhold Daubner. Andra racet blev minst lika händelserikt. Christer Olsson blev vänd redan i första kurvan och Karl-Gustaf Rundberg fick stopp, men kom igång igen. Tävlingsledningen hann skicka ut säkerhetsbilen, som bara behövde göra ett varv och sedan släppa fältet igen. Torbjörn Andersson vann racet, men han hade kört om på gulflagg och fick 15 sekunders tidstillägg. Anne Grete Dahl gjorde årets bästa race och var trea i mål, men hon diskades sedan för hennes avgassystem var aningen för lågt. Reinhold Daubner utropades till segrare till sist före Torbjörn Andersson och Ulf Svensson.

F-klassen vanns i första racet av Christer Olsson före Lars-Erik Danielsson och Per Ola Persson. I andra vann Ulf Svensson före Danielsson och Krister Wigren.

I E-klassen vann Karl-Gustaf Rundberg första racet före Peter Kumlin och Sven-Ola Stenquist. I andra vann Gustav Stenquist före Kumlin och Tobias Svanberg! Rundberg deklarerade att detta var hans sista tävling…