Lewis Hamiltons 55:e F1-seger

Uppdaterad
Publicerad

Britten Lewis Hamilton tog sin andra seger för säsongen och sin 55:e i karriären när han idag vann Spaniens grand prix i Barcelona.

Det blev var ett tight race från början där det blev lite struligt i första kurvan. Redan på första varvet försvann Kimi Räikkönen och ett par varv senare fick Max Verstappen lämna tävlingen. Valtteri Bottas, som vann senast i Sotji, försvann halvvägs in i tävlingen.

Och just Bottas var i ledning i början av tävlingen men blev passerad av Vettel på det 25:e varvet och sen såg det ut som tysken skulle ta hem tävlingen men ett depåstopp blev förödande. Hamilton låg någon sekund bakom Vettel men när ledaren tvingades in i depå så tog britten chansen. under det 44:e varvet kom luckan och Hamilton trycket sig förbi Vettel och sen var racet över. Lewis Hamilton höll undan hela vägen och vann till slut med 3,4 sekunders marginal. Trea i Spaniens GP blev australiensaren Daniel Ricciardo.

Ericssons säsongsbästa

Marcus Eriksson slutade på en 11:e plats, det bästa resultatet för hans del den här säsongen. Svensken hade mycket strul på vägen dels i starten och sen efter ett depåstopp tappade han mycket tid men under den senare delen av tävlingen körde han riktigt bra. Positivt för Sauberstallet som tog poäng – för andra gången på två säsonger.

Hamilton knappar in

Sebastian Vettel är fortfarande i VM-ledning på 104 poäng men Hamilton knappade in och är nu bara sex poäng efter. Marcus Ericsson har ännu inte tagit några VM-poäng. Nästa tävling, sjätte för säsongen är Monacos grand prix i Monte Carlo 28 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.