Nästa artikel
Dubbel lycka i Argentina
Nyheter

Publicerad 1 december 2014 (uppdaterad 1 december 2014)
Vilken superhelg för Nynäshamsbördiga familjen Eriksson i Argentina. När VM-året i rallycross avslutades hamnade 18-årige debutanten Kevin Eriksson på pallen samtidigt som pappa Andreas team vann hela mästerskapet.
Rallycross-VM avslutades som det började, med norrmannen Petter Solberg som segrare. Solberg hade redan tidigare säkrat VM-titeln. Det intressanta med finaltävlingen var att Solberg, 40 år, hade två 18-åringar bredvid sig på prispallen, letten Reinis Nittis och Kevin Eriksson.

Andreas Eriksson, teamchef för Olsbergs MSE, gav sin son Kevin chansen i en Ford Fiesta Supercar i San Luis, Argentina. Kevin tackade för förtroendet och blev trea i sin debut med värstingbil. Redan tidigare hade Kevin säkrat titeln i den minde klassen, RX Lites Cup.

I Team-VM blev det tredubbelt svenskt i topp genom Ford Olsbergs MSE, Volkswagen Marklund Motorsport och Team Peugeot Hansen. Individuellt blev Timmy Hansen bäste svensk med en fjärde plats.

Rallycross-VM 2014, slutresultat: Petter Solberg, Norge, Citroën, 267 poäng, 2. Topi Heikkinen, Finland, Volkswagen, 221, 3. Reinis Nitiss, Lettland, Ford, 210, 4. Timmy Hansen, Sverige, Peugeot, 199, 5. Andreas Bakkerud, Norge, Ford, 193. 6. Anton Marklund, Sverige, Volkswagen, 173.