Nära 10.000 fans besökte Cremona Italien när den nionde upplagan av Supermoto of Nations gick av stapeln söndagen den 12:e oktober, ett event som präglades av regntyngda skyar och maskinproblem. Frankrike slog 2013 års mästare Italien på hemmamark och säkrade första platsen med Thomas Chareyre, Adrien Chareyre och Sylvain Bidart i laget. Tvåa kom Italien med Ivan Lazzarini, Christian Ravaglia och Edgardo Borella. Tredjeplatsen plockades av Tysklad med Bernd Hiemer, Markus Class och Marc-Reiner Schmidt.

Totalt 15 av 21 lag kvalificerade sig under lördagen till huvudtävlingen på söndagen. De fem lag som inte direkt gick vidare hade möjlighet till en sista chans under en B-final söndag förmiddag där Belgien vann. Vårt svenska juniorlag, Estland, Englands juniorlag, Lettland samt Ryssland gick inte vidare till slutfinalerna.

Alla tre racen dominerades av de tre vinnande nationerna Frankrike, Italien och Tyskland, med goda insatser av Finland och Mauno Hermunen som i andra racet gjorde en formidabel insats och jobbade sig upp till en andra placering fån en start i mittfältet. Heat tre blev ett race där flertalet strafftider utdelades på grund av hopp på gul- och sjukvårdsflagga. Målgångsordningen i race tre var Thomas Chareryre, Ivan Lazzarini och Mauno Hermunen, något som dock justerades i slutresultatet då både Thomas och Ivan tilldelades strafftider med resultatet att Mauno registrerades som vinnare i heatet.

Sveriges seniorlag kämpade väl men hade inte turen med sig. Fredrik fick problem med en växellåda på sin Honda under helgen vilket gjorde att han fick åka på sin reservhoj.

Heat 1 startade med Henke på 12:e plats och Fredrik på 28:e. Henke tappade ner till 16:e medan Fredrik kunde jobba sig till en 24:e plats.

Heat 2 startade med Fredrik på 12:e och John på 28:e. Fredrik tappade placeringar och avslutade som 24:e även i detta heat. John, som åkte på en lånad Honda då hans KTM 2-takt inte klassar in i tävlingen enligt FIM:s reglemente, tappade lite under första varven och var nere på 30:e plats men jobbade sig tillbaka upp till 28:e vid målgång.

Heat 3 startade med Henke på 12:e ruta och med John på 28:e. Henke körde motorstopp efter sista hoppet på gruset och tappade placeringar tidigt i heatet. Han avslutade på en 24:e plats. John felbedömde ett hopp i grussektionen, kraschade och kunde tyvärr inte fullfölja heatet. Det gav honom ännu en 28:e placering. Seniorerna lämnar Supermoto of Nations 2014 med en 16:e plats i totalen.