Stoner vann – igen

Publicerad 2011-11-07

Mästaren fortsätter att vinna.

Men nu går en epok i graven.

Det var jämnt i Moto GP-finalen i Valencia, Casey Stoner var bara 15 tusendelar före Ben Spies, men loppet som till mångt och mycket var en hyllning till den omkomne Marco Simoncelli inleddes med en masskrasch.

Redan i den första kurvan. Andreas Dovizioso som startade från plats åtta tog ett par placeringar och ville bromsa sig in i den första kurva, men på väg dit så kom hans bakdäck i kontakt med framdäcket på Suzukis Alvaro Bautista och spanjoren föll. Det skapade en kedjereaktion och Valentino Rossi, Nicky Hayden samt Randy de Puniet hamnade i gruset och deras lopp var förstört.

”Har väldigt ont i handen”

För Hayden kan det ha varit ännu värre än så, han hade smärtor i sin handled och röntgade den efter loppet.

– Förutom att jag har väldigt ont i handen så mår jag bra, hälsar amerikanen.

Valentino Rossi hade hoppats på att han skulle får köra in på en bra placering och hylla sin vän Simoncelli efter loppet.

– Jag är otroligt ledsen att jag inte fick ta på mig Sics T-shirt och köra ett ärevarv. Det är verkligen synd, säger Rossi till motorsporttotal.

”Min hyllning till honom”

– Jag avslutar den här säsongen med samma poäng som vad han hade, men han är före mig i tabellen. Jag antar att det är min hyllning till honom.

Världsmästaren Casey Stoner vann även säsongens sista lopp, det var även det sista Moto GP-loppet med 800 cc. Till nästa säsong väntar 1000 cc och redan nästa vecka är det full fokus på 2012 när det är dags för testerna med de nya maskinerna. Ben Spies, Yamaha var tvåa och Andrea Dovizioso, Honda hade en ovanligt tuff fajt med Dani Pedrosa om tredjeplatsen. Italienaren var först i mål och det gjorde honom till trea i mästerskapet, bakom Yamahas Jorge Lorenzo som missade säsongens tre sista lopp på grund av en fingerskada.