Hondaföraren Casey Stoner var redan klar som 2011 års MotoGP-mästare, men det fick inte honom att tumma på gasen då han vann helgens MotoGP på spanska Valencia.

Casey Stoner från Australien avslutade MotoGP-mästerskapets 800-kubiks-era med sin tionde seger för säsongen med en segermarginal på en hundradels sekund över den amerikanske Yamahaföraren Ben Spies, medan Dovizioso säkrade den tredje pallplatsen och tredjeplatsen i mästerskapet.

Stoner startade från Pole position och tog ledningen redan från början på Valenciabanan, den sista tävlingen för säsongen. Trots att tävlingen flaggades som "wet race" valde startfältet at köra med slicks i de svåra förhållanden som hävdade sitt första offer redan i den allra första böjen.

I brådskan att få en bra placering i den första kurvan föll Álvaro Bautista (Rizla Suzuki) tillsammans med Randy de Puniet, Nicky Hayden och Valentino Rossi. Kraschen var Rossis tredje i lika många race, vilket markerar slutet på en svår säsong för den sjufaldige MotoGP-världsmästaren.

Andrea Dovizioso och Dani Pedrosa lyckades undvika händelsen, och med Stoner och Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) som redan låg placerade som första och tvåa i mästerskapet, förblev kampen om tredjeplatsen mellan de två Hondaförarna.

Ben Spies (Yamaha) låg bakom Hondamännen när de slogs om andraplatsen, tills på varv 23 på Texasföraren gjorde sitt drag på Pedrosa för att ta tredjeplatsen, och därefter passerade Dovizioso på väg till fronten.

Med tre varv kvar körde Stoner brett och lät Ben Spies ta över ledningen (och som omedelbart fick en sekunds lucka i täten). Yamahaföraren såg ut att ta segern, ända tills den allra sista kurvan av racet när världsmästaren tog sig förbi Spies på mållinjen för att hävda sin tionde seger för säsongen och det allra sista racet i 800-kubiks-eran.