PWR segrare
2016-06-19, Banracing, Anderstorp Motorbana

PWR SEAT Dealer Team vinnare på Anderstorp

SEAT Dealer Team blev de stora vinnarna på Anderstorp när årets tredje tävlingshelg i STCC avgjordes. Från pole position kunde Johan Kristoffersson vinna heat 1 och i eftermiddagens andra heat toppade Daniel Haglöf det hela med att ta sin andra STCC-seger. Johan Kristoffersson gjorde honom sällskap på pallen med en tredjeplats.

Det första racet var en odramatisk historia där Johan Kristoffersson ryckte till sig en ledning han aldrig släppte. I det andra heatet fick han ta i mer från sin tiondeplats men tredjeplatsen gjorde honom till helgens bästa poängplockare och ny trea i mästerskapet. – Jag är såklart jättenöjd efter en fantastisk teamhelg, säger Johan. Vilken utveckling vi har haft sedan Skövde och man ser att det lyser i ögonen på alla i teamet. Det är fortfarande lång väg att gå i mästerskapet och vi vet att Volvo är snabba men idag var det SEAT som dominerade. Jag ser fram emot resten av säsongen nu!

Daniel Haglöf slutade sexa i det första heatet men var jublande glad att se teamkamraten Kristoffersson vinna. Glädjen blev inte mindre av den egna segern i heat 2 som gör att Haglöf nu är ny fyra i mästerskapet.

– Det här är helt sjukt skönt, jublar Haglöf. Målet i år var att vinna fler race än ifjol och vi har sålt in det här som en vinnarsatsning och nu har vi redan uppnått det målet. Jag är överlycklig och tänk att min andra STCC-seger kom på den bana jag gillar allra minst. Jag har faktiskt inget emot när Johan slår mig, det här är en lagsatsning och för att vinna behöver vi rätt personer i teamet. Idag kunde vi vinna varsitt race vilket är en stor belöning efter en tuff säsongsstart. Nu börjar vi få muskler.

Creative Commons

Bilden får inte användas utan fotografens tillstånd.

Foto & Copyright
STCC

http://www.stcc.se


Din bild här
Jobbar du som fotograf?

Då är Aktuell Motorsport en utmärkt (och helt gratis) reklamplats för dig och din verksamhet.

Kontakta

för mer info.

[Page loaded 06:36:41 in 0,00547 secs]